JTS

Jeugdtheater Schoolbond (JTS) is de jongerenwerking van Schoolbond Lier vzw.

JTS verzorgt toneelcursussen voor jongeren! Je kan deelnemen zodra je in het 1e middelbaar zit.

Al wat met theater te maken heeft komt in de lessen aan bod: van improvisaties tot werken met teksten, van bewegingscoaching tot stemtechniek, van acteren in bestaande producties tot je eigen “Grote Zaal-stuk” maken en regisseren. Ook wie geïnteresseerd is in grime, techniek of werken met decors vindt zeker zijn gading. Ervaring is niet vereist, je gedreven inzet en goesting volstaan!

We komen wekelijks samen om aan de hand van praktische oefeningen toneelervaring op te doen. Het laatste weekend van de Paasvakantie wordt er telkens een theater-kamp georganiseerd.

Jts Kamp

Jts Kamp

De start van het nieuwe seizoen is gepland op zaterdag 5 (groep A) en zondag 6 september (groepen B en C).

Ben je reeds ingeschreven? Dan kom je gewoon op jouw lesmoment. Weet je niet zeker of je ingeschreven bent? Stuur dan best vooraf een mailtje naar jeugdtheaterschoolbond@outlook.com.

  • Groep A (1e en 2e middelbaar) wekelijks op zaterdagvoormiddag van 10 tot 12u.
  • Groep B (3e en 4e middelbaar) wekelijks op zondagvoormiddag van 10 tot12u30.
  • Groep C (5e en 6e middelbaar) wekelijks op zondagvoormiddag van 10 tot12u30.

Een inschrijving is pas definitief na storting van het lidgeld van €70. Dit lidgeld dekt de kosten van het cursusgeld, verzekering, onkosten voor fotokopieën, bijwonen van een aantal toneelvoorstellingen in ons theater, ... . Sommige mutualiteiten betalen een deel van dit lidgeld terug (jeugdvereniging), informeer hiervoor bij uw mutualiteit!

Alle lessen en activiteiten gaan steeds door in de lokalen van SBtheater. Predikherenlaan 53, 2500 Lier